Een afspraak maken?

Klik hier of bel: (06) 48513629

Advies?

Heeft u een fysieke klacht en wilt u eerst vrijblijvend advies van onze fysiotherapeuten? Binnen 1 werkdag ontvangt u een reactie.
Stel hier uw vraag »

Psychologische zorg

Psychologenpraktijk Wielhouwer is een praktijk voor volwassenen en jeugdigen (vanaf 12 jaar) met lichte tot matige psychische problemen. Lees meer over psychologenpraktijk Wielhouwer

 

Wat is psychologische zorg?

In ieders leven kan er een periode zijn, waarin dingen gebeuren, die spanning oproepen of die je uit je evenwicht brengen. Vaak lukt het je om zelf de draad van het dagelijks leven weer op te pakken. Soms is het moeilijk op eigen kracht de situatie te veranderen. Dan is het fijn als iemand anders je helpt om de weg in jezelf weer te vinden.
Mijn praktijk biedt behandelingen aan in het kader van de Basis-GGZ. Dat wil zeggen, dat de behandelingen relatief kort duren. Vanzelfsprekend dient dit zorgaanbod te passen bij uw hulpvraag. In de regel bestaat de behandeling uit gesprekken in combinatie met opdrachten om in het dagelijks leven te oefenen.

 

Met welke klachten kunt u bij mij terecht?

In mijn praktijk kunnen volwassenen en jongeren (vanaf 12 jaar) terecht voor behandeling van lichte tot matige psychische klachten. U kunt zich aanmelden met klachten als

 

 • paniek of angst
 • depressie
 • traumaverwerking
 • emotionele problemen bij jeugdigen
 • gedragsproblemen bij jeugdigen
 • burn out of problemen op het werk  
 • relatieproblemen of problemen binnen het gezin
 • onbegrepen lichamelijke klachten (de behandeling wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, tenzij er bovendien sprake is van een diagnose volgens de DSM IV classificatie


Uw huisarts en/of de praktijkondersteuner zullen met u kijken welk behandelaanbod u nodig zou kunnen hebben.

 

Wie is uw behandelaar?

Mijn naam is Corinne Wielhouwer (1957). Ik ben gezondheidszorgpsycholoog en geregistreerd in het  BIG register (overheidsregister voor Beroepsbeoefenaren in de Individuele Gezondheidszorg). Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen. Na mijn registratie als GZ psycholoog  heb ik opleidingen gevolgd in:

 

 • oplossingsgerichte therapie
 • schemagerichte cognitieve therapie
 • EMDR
 • aandachtsgerichte cognitieve therapie (mindfulness)

 

Wordt de behandeling vergoed?

De behandeling van de meeste psychische problemen wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er dient wel sprake te zijn van een DSM-classificatie. Behandeling van klachten als burn out en relatieproblemen vallen daar bijvoorbeeld niet onder. Bij twijfel kunt u contact opnemen met uw zorgverzekering. Voor behandelingen, die in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekering, heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig.

 

Waar kunt u mij vinden?

Mijn praktijk is gehuisvest op de fysiotherapie afdeling van Medisch Centrum Maandereng. De samenwerking met huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten kan op die manier (indien nodig) gemakkelijk vorm krijgen, waardoor de behandeling snel kan worden afgestemd op uw persoonlijke hulpvraag.

 

Vragen en/of afspraak

Voor informatie over mijn manier van werken en mijn behandelaanbod kunt u kijken op www.psychologenpraktijkwielhouwer.nl. Wanneer u vragen heeft, kunt mij natuurlijk ook bellen. Mocht u zich direct willen aanmelden, kunt u contact opnemen met ISIS, telefoonnummer 088-5808000.

 

Psychologenpraktijk Wielhouwer
Medisch Centrum Maandereng
Mondriaanstraat 15
6717 SC Ede
06- 48513629

Facebook updates

18-07-2017
Wij zijn op korte termijn op zoek naar een enthousiaste schoonmaakmedewerker (m/v) voor onze praktijkruimte aan de Doornlaan te Ede. Betreft 8 uur per week, verdeeld over de maandag/woensdag/vrijdag, uren in overleg. Bij interesse graag je reactie en CV sturen naar: info@fysiozuidereng.nl
Lees meer

15-07-2017
Kim Jansen heeft de opleiding handtherapie met succes afgerond! Samen met Elly Willems gaat zij de behandeling van hand- en polsklachten in onze praktijken verzorgen. Goed gedaan Kim, we zijn blij dat onze praktijk er weer een specialist bij heeft!
Lees meer

05-07-2017
Fysio Zuidereng scoort maar liefst weer een 8.8 in het patiënttevredenheidsonderzoek!!
Lees meer

Bekijk al onze updates »