Een afspraak maken?

Klik hier of bel: (0318) 622 628

Advies?

Heeft u een fysieke klacht en wilt u eerst vrijblijvend advies van onze fysiotherapeuten? Binnen 1 werkdag ontvangt u een reactie.
Stel hier uw vraag »

CRPS

CPRS-1

In samenwerking en afstemming met de pijnpolikliniek van het VU medisch centrum worden in onze praktijken voor de behandeling van posttraumatische dystrofie (CRPS-1) o.a. de Oerlemans methode toegepast. Symtomen voor CPRS-1 zijn o.a. heftige reacties op inspanning, krachtsstoornissen en mobiliteitsstoornissen.

Fysiotherapeutische behandeling

In de Richtlijn CRPS-1 wordt aangegeven, dat een verwijzing naar een fysiotherapeut is te overwegen bij onderstaande symptomen:

pijn
heftige reacties op inspanning
mobiliteitsstoornissen
krachtsstoornissen
sensibiliteitsstoornissen
coördinatiestoornissen
onvermogen om adequaat met de aandoening om te gaan
 
De richtlijn CRPS-1 verwijst naar gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek waaruit blijkt, dat fysiotherapie, indien aanvullend op de medische behandeling, een klinisch relevant effect heeft op de ernst van de stoornissen in functies. Fysiotherapie draagt vooral bij aan een sneller herstel van pijn, huidtemperatuur, actieve beweeglijkheid en volume van de extremiteit.
Het is aan te bevelen fysiotherapeutische behandeling, waarbij functioneel herstel centraal staat, in een zo vroeg mogelijke fase van CRPS-I te starten oftewel kort nadat de diagnose gesteld is. TENS (transcutane elektrische zenuwstimulatie) kan zonder risico als aanvullende therapie worden uitgevoerd bij CRPS-I-patienten. Het is alleen zinvol de behandeling te continueren als deze als werkzaam wordt ervaren.

Bron: Oerlemans 1999, 2000 McCabe, 2003 Fialka, 1992 Perez et al.
 

Facebook updates

17-09-2018
Prachtige nieuw samenwerkingsverband! Uniek voor Ede en omgeving!
Lees meer

07-09-2018
Handtherapie Ede is een feit!! Fysio Zuidereng en Ergotherapie Ede hebben de handen in elkaar geslagen om ieder vanuit hun eigen expertise handtherapie voor de inwoners van regio Ede vorm te geven. Het samenwerkingsverband biedt cliënten met hand-gerelateerde klachten de mogelijkheid op het handenspreekuur te komen waarbij zowel de ergo- als de fysiotherapeut aanwezig is, met mogelijkheid tot echo diagnostiek. Handtherapie kan bestaan uit: • Training/oefentherapie • Hulpmiddelen/handigheidjes en slimme trucs • Spalktherapie op maat • Littekenbehandeling • Tape technieken • Advies om belasting en belastbaarheid • Werkplek onderzoek • Echo-diagnostiek • CRPS patiënten met hand gerelateerde klachten Fysio Zuidereng: Elly Willems-Goudappel en Kim Jansen Ergotherapie Ede: Birgit van Engelshoven en Petra Vosman Contact: www.handtherapie-ede.nl
Lees meer

20-06-2018
Tijdens het wandelevenement voor mensen met etalagebenen, op zaterdag 2 juni jl, heeft mw Spies-Ruitenberg 4km zonder pijn kunnen lopen. Dat is het resultaat van 1 jaar looptraining! 1jaar geleden kon ze nauwelijks 100m lopen zonder te stoppen. Terecht is ze zeer trots op het resultaat!
Lees meer

Bekijk al onze updates »