Een afspraak maken?

Klik hier of bel: (0318) 622 628

Advies?

Heeft u een fysieke klacht en wilt u eerst vrijblijvend advies van onze fysiotherapeuten? Binnen 1 werkdag ontvangt u een reactie.
Stel hier uw vraag »

CRPS

CPRS-1

In samenwerking en afstemming met de pijnpolikliniek van het VU medisch centrum worden in onze praktijken voor de behandeling van posttraumatische dystrofie (CRPS-1) o.a. de Oerlemans methode toegepast. Symtomen voor CPRS-1 zijn o.a. heftige reacties op inspanning, krachtsstoornissen en mobiliteitsstoornissen.

Fysiotherapeutische behandeling

In de Richtlijn CRPS-1 wordt aangegeven, dat een verwijzing naar een fysiotherapeut is te overwegen bij onderstaande symptomen:

pijn
heftige reacties op inspanning
mobiliteitsstoornissen
krachtsstoornissen
sensibiliteitsstoornissen
coördinatiestoornissen
onvermogen om adequaat met de aandoening om te gaan
 
De richtlijn CRPS-1 verwijst naar gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek waaruit blijkt, dat fysiotherapie, indien aanvullend op de medische behandeling, een klinisch relevant effect heeft op de ernst van de stoornissen in functies. Fysiotherapie draagt vooral bij aan een sneller herstel van pijn, huidtemperatuur, actieve beweeglijkheid en volume van de extremiteit.
Het is aan te bevelen fysiotherapeutische behandeling, waarbij functioneel herstel centraal staat, in een zo vroeg mogelijke fase van CRPS-I te starten oftewel kort nadat de diagnose gesteld is. TENS (transcutane elektrische zenuwstimulatie) kan zonder risico als aanvullende therapie worden uitgevoerd bij CRPS-I-patienten. Het is alleen zinvol de behandeling te continueren als deze als werkzaam wordt ervaren.

Bron: Oerlemans 1999, 2000 McCabe, 2003 Fialka, 1992 Perez et al.
 

Facebook updates

25-01-2019
Dinsdag 8 januari is onze collega Bart trotse vader geworden van dochter Nova Martha Marianne! (Roepnaam Nova) We wensen het hele gezin veel geluk en gezondheid toe!!
Lees meer

22-01-2019
[Tip van de fysiotherapeut] Hoe kun je verstandig de straat op wanneer het buiten glad is?
Lees meer

05-01-2019
Wij, Marina Van Butselaar en Elly Pieters werden vanmorgen aangenaam verrast met een prachtige bos bloemen en een dinerbon! Dit als bedankje voor onze inzet van afgelopen jaar! Wat fijn als je leuk werk hebt met fijne collega’s en het ook nog eens zo wordt gewaardeerd! Ben, Arjan en Elly nogmaals bedankt! 💐 Op naar nog vele mooie “werkjaren”!
Lees meer

Bekijk al onze updates