Een afspraak maken?

Klik hier of bel: (0318) 622 628

Advies?

Heeft u een fysieke klacht en wilt u eerst vrijblijvend advies van onze fysiotherapeuten? Binnen 1 werkdag ontvangt u een reactie.
Stel hier uw vraag »

CRPS

CPRS-1

In samenwerking en afstemming met de pijnpolikliniek van het VU medisch centrum worden in onze praktijken voor de behandeling van posttraumatische dystrofie (CRPS-1) o.a. de Oerlemans methode toegepast. Symtomen voor CPRS-1 zijn o.a. heftige reacties op inspanning, krachtsstoornissen en mobiliteitsstoornissen.

Fysiotherapeutische behandeling

In de Richtlijn CRPS-1 wordt aangegeven, dat een verwijzing naar een fysiotherapeut is te overwegen bij onderstaande symptomen:

pijn
heftige reacties op inspanning
mobiliteitsstoornissen
krachtsstoornissen
sensibiliteitsstoornissen
coördinatiestoornissen
onvermogen om adequaat met de aandoening om te gaan
 
De richtlijn CRPS-1 verwijst naar gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek waaruit blijkt, dat fysiotherapie, indien aanvullend op de medische behandeling, een klinisch relevant effect heeft op de ernst van de stoornissen in functies. Fysiotherapie draagt vooral bij aan een sneller herstel van pijn, huidtemperatuur, actieve beweeglijkheid en volume van de extremiteit.
Het is aan te bevelen fysiotherapeutische behandeling, waarbij functioneel herstel centraal staat, in een zo vroeg mogelijke fase van CRPS-I te starten oftewel kort nadat de diagnose gesteld is. TENS (transcutane elektrische zenuwstimulatie) kan zonder risico als aanvullende therapie worden uitgevoerd bij CRPS-I-patienten. Het is alleen zinvol de behandeling te continueren als deze als werkzaam wordt ervaren.

Bron: Oerlemans 1999, 2000 McCabe, 2003 Fialka, 1992 Perez et al.
 

Facebook updates

02-09-2019
In Ederveen hebben we nieuwe fitnessapparatuur geplaatst! We hebben 2 roeitrainers en een crosstrainer over. Gratis af te halen!!
Lees meer

17-07-2019
Wianda en Liena van Fysio Zuidereng lopen mee in de Nijmeegse Vierdaagse! Al 2 dagen gehad, hartstikke goed! Veel succes en plezier de komende dagen!
Lees meer

03-06-2019
Zaterdag 4 mei is onze collega Marlon trotse moeder geworden van zoon Luuk. We wensen het hele gezin veel geluk en gezondheid toe!!
Lees meer

Bekijk al onze updates »