Een afspraak maken?

Klik hier of bel: (0318) 622 628

Advies?

Heeft u een fysieke klacht en wilt u eerst vrijblijvend advies van onze fysiotherapeuten? Binnen 1 werkdag ontvangt u een reactie.
Stel hier uw vraag »

Parkinson

De ziekte van Parkinson/ Parkinsonnet.

In Nederland leven ruim 50.000 mensen met een vorm van parkinson(ismen).
Na Alzheimer is parkinson(ismen) de meest voorkomende progressieve neurologische aandoening.
Parkinson kan een zeer uiteenlopend scala aan klachten kan geven. De aandoening heeft een enorme impact op de patiënt, maar ook op hun familie en de omgeving. 
 
De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen. 
 
Parkinsonnet is een landelijk netwerk van 3.000 gespecialiseerde zorgverleners die zich richten op het behandelen en begeleiden met de ziekte van parkinson(ismen). Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat ParkinsonNet een betere kwaliteit van zorg levert tegen lagere kosten (Munneke et al., Lancet Neurology 2009).
 
Binnen fysiotherapie Zuidereng is Douwe Dijkstra gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met de ziekte van Parkinson en aangesloten bij Parkinsonnet.
 
Bron: 
Parkinsonnet.nl
KNGF-richtlijn ziekte van Parkinson 2017

Nuttige links:
http://www.parkinsontv.nl
http://www.parkinsonzorgzoeker.nl/
 

Facebook updates

17-09-2018
Prachtige nieuw samenwerkingsverband! Uniek voor Ede en omgeving!
Lees meer

07-09-2018
Handtherapie Ede is een feit!! Fysio Zuidereng en Ergotherapie Ede hebben de handen in elkaar geslagen om ieder vanuit hun eigen expertise handtherapie voor de inwoners van regio Ede vorm te geven. Het samenwerkingsverband biedt cliënten met hand-gerelateerde klachten de mogelijkheid op het handenspreekuur te komen waarbij zowel de ergo- als de fysiotherapeut aanwezig is, met mogelijkheid tot echo diagnostiek. Handtherapie kan bestaan uit: • Training/oefentherapie • Hulpmiddelen/handigheidjes en slimme trucs • Spalktherapie op maat • Littekenbehandeling • Tape technieken • Advies om belasting en belastbaarheid • Werkplek onderzoek • Echo-diagnostiek • CRPS patiënten met hand gerelateerde klachten Fysio Zuidereng: Elly Willems-Goudappel en Kim Jansen Ergotherapie Ede: Birgit van Engelshoven en Petra Vosman Contact: www.handtherapie-ede.nl
Lees meer

20-06-2018
Tijdens het wandelevenement voor mensen met etalagebenen, op zaterdag 2 juni jl, heeft mw Spies-Ruitenberg 4km zonder pijn kunnen lopen. Dat is het resultaat van 1 jaar looptraining! 1jaar geleden kon ze nauwelijks 100m lopen zonder te stoppen. Terecht is ze zeer trots op het resultaat!
Lees meer

Bekijk al onze updates »