Een afspraak maken?

Klik hier of bel: (0318) 622 628

Advies?

Heeft u een fysieke klacht en wilt u eerst vrijblijvend advies van onze fysiotherapeuten? Binnen 1 werkdag ontvangt u een reactie.
Stel hier uw vraag »

Parkinson

De ziekte van Parkinson/ Parkinsonnet.

In Nederland leven ruim 50.000 mensen met een vorm van parkinson(ismen).
Na Alzheimer is parkinson(ismen) de meest voorkomende progressieve neurologische aandoening.
Parkinson kan een zeer uiteenlopend scala aan klachten kan geven. De aandoening heeft een enorme impact op de patiënt, maar ook op hun familie en de omgeving. 
 
De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen. 
 
Parkinsonnet is een landelijk netwerk van 3.000 gespecialiseerde zorgverleners die zich richten op het behandelen en begeleiden met de ziekte van parkinson(ismen). Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat ParkinsonNet een betere kwaliteit van zorg levert tegen lagere kosten (Munneke et al., Lancet Neurology 2009).
 
Binnen fysiotherapie Zuidereng is Douwe Dijkstra gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met de ziekte van Parkinson en aangesloten bij Parkinsonnet.
 
Bron: 
Parkinsonnet.nl
KNGF-richtlijn ziekte van Parkinson 2017

Nuttige links:
http://www.parkinsontv.nl
http://www.parkinsonzorgzoeker.nl/
 

Facebook updates

25-01-2019
Dinsdag 8 januari is onze collega Bart trotse vader geworden van dochter Nova Martha Marianne! (Roepnaam Nova) We wensen het hele gezin veel geluk en gezondheid toe!!
Lees meer

22-01-2019
[Tip van de fysiotherapeut] Hoe kun je verstandig de straat op wanneer het buiten glad is?
Lees meer

05-01-2019
Wij, Marina Van Butselaar en Elly Pieters werden vanmorgen aangenaam verrast met een prachtige bos bloemen en een dinerbon! Dit als bedankje voor onze inzet van afgelopen jaar! Wat fijn als je leuk werk hebt met fijne collega’s en het ook nog eens zo wordt gewaardeerd! Ben, Arjan en Elly nogmaals bedankt! šŸ’ Op naar nog vele mooie “werkjaren”!
Lees meer

Bekijk al onze updates »