Een afspraak maken?

Klik hier of bel: (0318) 622 628

Advies?

Heeft u een fysieke klacht en wilt u eerst vrijblijvend advies van onze fysiotherapeuten? Binnen 1 werkdag ontvangt u een reactie.
Stel hier uw vraag »

Parkinson

De ziekte van Parkinson/ Parkinsonnet.

In Nederland leven ruim 50.000 mensen met een vorm van parkinson(ismen).
Na Alzheimer is parkinson(ismen) de meest voorkomende progressieve neurologische aandoening.
Parkinson kan een zeer uiteenlopend scala aan klachten kan geven. De aandoening heeft een enorme impact op de patiënt, maar ook op hun familie en de omgeving. 
 
De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen. 
 
Parkinsonnet is een landelijk netwerk van 3.000 gespecialiseerde zorgverleners die zich richten op het behandelen en begeleiden met de ziekte van parkinson(ismen). Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat ParkinsonNet een betere kwaliteit van zorg levert tegen lagere kosten (Munneke et al., Lancet Neurology 2009).
 
Binnen fysiotherapie Zuidereng is Douwe Dijkstra gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met de ziekte van Parkinson en aangesloten bij Parkinsonnet.
 
Bron: 
Parkinsonnet.nl
KNGF-richtlijn ziekte van Parkinson 2017

Nuttige links:
http://www.parkinsontv.nl
http://www.parkinsonzorgzoeker.nl/
 

Facebook updates

02-09-2019
In Ederveen hebben we nieuwe fitnessapparatuur geplaatst! We hebben 2 roeitrainers en een crosstrainer over. Gratis af te halen!!
Lees meer

17-07-2019
Wianda en Liena van Fysio Zuidereng lopen mee in de Nijmeegse Vierdaagse! Al 2 dagen gehad, hartstikke goed! Veel succes en plezier de komende dagen!
Lees meer

03-06-2019
Zaterdag 4 mei is onze collega Marlon trotse moeder geworden van zoon Luuk. We wensen het hele gezin veel geluk en gezondheid toe!!
Lees meer

Bekijk al onze updates »