REDUCEPT DEEL 6: DE 7 GROOTSTE MISVERSTANDEN OVER CHRONISCHE PIJN

Ongeveer drie miljoen Nederlanders lijden aan chronische pijn. Veel mensen met pijnklachten worden jarenlang zonder succes behandeld. Dit kan te maken hebben met het feit dat er nog veel misverstanden bestaan over wat chronische pijn is en hoe het het beste behandeld kan worden.

Leer met Anne en Louis:

# Wat zijn de meest voorkomende misverstanden over chronische pijn? Ontdek wat mensen verkeerd begrijpen over chronische pijn, en waar dit mee te maken heeft

# Hoe kunnen deze misverstanden uw behandeling beïnvloeden? Leer waarom het belangrijk is om de oorzaak van chronische pijn goed te begrijpen en de behandeling hier op af te stemmen

# Wat zijn de typische mythes over psychologische hulp bij chronische pijn? Chronische pijn wordt diepgaand beïnvloed door onze hersenactiviteit, maar toch staan sommige mensen sceptisch tegenover psychologische interventies. Hoe komt dit?

# Wat kunnen zorgverleners doen om deze misverstanden te voorkomen of weg te nemen? Pijneducatie is een essentieel onderdeel van pijnbestrijding. Hoe blijft u op de hoogte van deze kennis?

Lees meer

‘HIER HEB IK PIJN’

Heeft u lichamelijke klachten? Klik op de banner via onderstaande link voor een eerste check!

Aan de hand van de door u beantwoorde vragen geven wij een voorlopige indicatie.

Naar aanleiding daarvan kunt u uiteraard contact met ons opnemen om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.  

(https://www.fysiozuidereng.nl/lichamelijke-klachten/)

Lees meer

REDUCEPT DEEL 5: INFORMATIEGIDS REDUCEPT

Onderstaande link verwijst u naar de informatiegids van Reducept, waarin er informatie staat betreffende het gebruik van een Reducept abonnement.

[NL] Reducept Subscription Guide Brochure

Lees meer

Kerstgroet Fysio Zuidereng

Fysio Zuidereng wenst u fijne en gezonde feestdagen en een goede jaarwisseling!!

Lees meer

REDUCEPT DEEL 4: NIEUWSBRIEF VIRTUAL REALITY THERAPIE

Een ontdekkingsreis naar je pijn en deze bestrijden!
Veel patiënten hebben last van langdurige chronische pijn. Chronische pijn heeft veel factoren. Denk hierbij aan lichamelijke, emotionele en gedragsfactoren. Je hersenen slaan al deze factoren op, waardoor er uiteindelijk een pijn ontstaat. Door een virtuele reis te maken door jouw zenuwstelsel krijg je meer kennis over jouw pijn en leren je hersenen anders om te gaan met de pijn.
Onze patiënten die al jaren chronische pijn ervaren, krijgen met Reducept de kans om hun pijn te beïnvloeden en een aangenamer leven te leiden. Tjakien de Witt, Anne-Frederique Lückerath en Daniël Laarhoven zijn al jaren werkzaam bij Fysio Zuidereng en zijn super enthousiast over de Reducept methode in hun behandelplan en deelt hierover zijn verhaal.
Hoe past de Reducept methode in ons behandelplan?
Voor patiënten, fysiotherapeuten en zorgverleners is het van groot belang dat een fysiotherapeutische behandeling werkelijk effectief is. Bij patiënten met langdurige chronische pijn is dit vaak wat lastiger dan bij acute pijn. Reducept is speciaal ontwikkeld voor deze chronische pijnklachten en is geschikt voor iedereen.
Pijn ontstaat natuurlijk in de hersenen en met de Reducept methode kunnen onze patiënten hun hersenen trainen om op een andere manier met hun pijn om te gaan. Ze leren door de Virtual Reality (VR) hun pijn te beïnvloeden en hier meer grip op te krijgen. De Reducept methode past daarom perfect in ons behandelplan!
Op welke manier gebruiken onze patiënten Reducept?
Onze patiënten kunnen thuis op meerdere manieren spelen met Reducept op hun smartphone. Ze kunnen dat ‘plat’ (2D) doen, dan bestuur je de VR-game met je vingers op het scherm. Of ‘Virtueel’ (3D) dan heb je je smartphone in een houder voor je gezicht of met een speciale VR-bril. Vervolgens komen ze in een ontdekkingsreis, waarbij ze actief hun pijn bestrijden door spelletjes te spelen. Ondertussen horen ze een achtergrondstem om meer kennis te krijgen over hun pijnklachten en wordt er gevraagd naar hun pijnscores om de pijn te monitoren en de voortgang bij te houden.
Wat vinden onze fysiotherapeuten van Reducept?
Het is altijd even wennen als je een nieuwe methode gaat gebruiken in je behandelplan. Toch maken alle nieuwe technologieën je super nieuwsgierig over het feit hoe je patiënten beter kunt helpen. Hierdoor waren wij allemaal hartstikke blij met Reducept.
Als fysiotherapeut heb ik ervaren dat Reducept een blijvend en effectief resultaat geeft aan onze patiënten op mentaal en fysiek vlak. Onze patiënten leren bewust en onbewust hun brein te resetten en te trainen om pijnvrij door het leven te gaan. Door alle resultaten en de goede ervaringen van onze patiënten zijn wij blij met onze keuze en is de Reducept methode, een onderdeel geworden binnen ons behandelplan.
Wat zijn de voordelen voor onze patiënten?
Met Reducept trainen onze patiënten alle informatiebronnen die door het alarmcentrum in de hersenen geraadpleegd worden: denken, voelen, doen en aandacht. De emoties en gedachten hebben een belangrijke rol bij de pijnklachten. Het emotionele deel van het brein is namelijk het simpele deel. Alles wat je ziet en denkt, neemt het emotionele brein direct over.
Door de VR training leren onze patiënten te spelen met hun emotionele brein en zullen ze in de VR-game letterlijk hun pijnprikkels wegschieten. Ze overtuigen de hersenen, door actief bezig te zijn met hun pijn, dat het ‘gevaar van mentale pijn’ minder aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat ze daadwerkelijk minder pijn ervaren in het dagelijks leven en ze de belemmeringen gunstiger maken.
Wat vinden patiënten van Reducept?
Veel patiënten zijn vaak erg sceptisch. Hoe kan een game ervoor zorgen dat hun pijn daadwerkelijk weggaat of dat het minder wordt. Toch konden veel patiënten hun pijn medicatie afbouwen door de resultaten van de Reducept methode. Het fijne is dat de patiënten het op elk moment thuis kunnen doen als ze hun pijn ervaren en in een vertrouwde omgeving zijn.
Ook zijn de patiënten erg enthousiast over het feit dat je heel actief bezig bent met je pijn en door te spelen je je pijnprikkels aan het uitschakelen bent. Ze leren anders met hun pijn omgaan en zo ervaren ze hun pijn op een hele andere manier. Dit zorgt ervoor dat ze een fijner en aangenamer leven kunnen leiden, ondanks hun chronische pijn.
Lees meer

Reducept deel 3: Ervaringen van Patiënten

© Marcia, Reducept patiënt:
“Als gebruiker ervaar ik dat Reducept op mentaal en fysiek vlak een blijvend en effectief resultaat.
In mijn beleving en vanuit mijn ervaring, komt dit ten eerste omdat je bewust en onbewust je brein een reset geeft en je hersenen als ‘t ware traint om de juiste signalen op te pakken en door te zenden. Waardoor ik mijn denken en doen heb kunnen vernieuwen/aanpassen naar focus op pijn en van pijn. Zodat je herkent, erkent en hierop kan inspelen. Mijn lichaam is ondanks mijn MS bijna pijnvrij.
Mentaal ook sterker doordat ik weer geloof in goede uitkomsten en durf te vertrouwen op m’n eigen lijf weer na bijna 4 jaar. Ik ben dankbaar en zou het mooi vinden als meer professionals kennis zouden maken met De Reducept Methode. Omdat ik overtuigd ben dat pijnmedicatie voor een zeer groot deel kan worden gereduceerd, door op diverse vlakken vr toe te passen in o.a. (pijn)therapie en revalidatie.
Ik gebruik geen medicatie tegen pijn, omdat ik middels vr en Reducept heb geleerd om mijn brein zelf meer aan te sturen i.p.v. het in stand houden van pijn.
Ik deel graag mijn ervaringen en hoop hiermee ook bewustwording te creëren, dat ons brein veelal of eigenlijk zonder opiaten kan functioneren. Afhankelijk van de situatie van de patiënt/cliënt, maar Reducept biedt absoluut verheldering, verlichting en positief perspectief om je dagelijks leven meer zinvolle invulling te kunnen (durven) geven.
Hoe mooi is het als je weer durft te geloven in je eigen lichaam, je brein. Hierdoor weer meer grip te kunnen krijgen op de kwaliteit van jouw leven. Ik kan er uren over doorpraten.
Maar deel graag mijn bevindingen om mijn dankbaarheid te tonen!”

© Frans, Reducept patiënt
“Vanavond heb ik Reducept weer “ gespeeld” is nu even niet het juiste woord.
Het was voor mij een openbaring. Zo geloof ik er weer in. Jullie hebben jezelf overtroffen.
Echt heel mooi en goed de verbeter puntjes aangepakt. Ik denk zoals het nu is, dat het echt bij kan dragen aan bewuster omgaan met pijn. Ik kan jullie alleen nog maar meer succes toewensen.
Een zeer tevreden en dankbare.”

© Chantal, Reducept patiënt
“De reden van de opzegging is dat ik vanwege sterk verminderde pijnklachten geen gebruik meer maak van Reducept. Ik heb er onwijs veel aan gehad. Vooral om het hele pijnproces te snappen en er een plek in het dagelijks leven aan te geven. Ontzettend bedankt hiervoor!!”

Nieuwsgierig geworden naar virtual reality therapie?
Kijk voor meer informatie naar onderstaande link:
Lees meer

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE 2022!

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE 2022!

Wat verandert er voor u volgend jaar voor de vergoeding voor de fysiotherapie?
Hieronder vindt u een overzicht van de beste verzekeringen voor fysiotherapie.

Zie link

De beste zorgpolissen in 2022

Lees meer

Virtual Reality therapie deel 2: ‘Wat is Reducept’

Wat is Reducept?
Reducept is een innovatieve virtual reality applicatie om chronische pijn te bestrijden.
We gebruiken methodes die wetenschappelijk zijn bewezen om pijn te verlichten en vertalen deze naar onze bekroonde applicatie voor mensen met chronische pijn.

Bij welke aandoening helpt Reducept?
Reducept is een digitale trainingsmethode ontworpen voor mensen die al lange tijd met pijn kampen.
De training werkt het beste als aanvulling op de standaardconsulten en oefeningen die worden voorgeschreven aan patiënten met de volgende aandoeningen:
– Gespannen spieren, gebrek aan energie, beperkte mobiliteit, druk, pijn;
– Lage rugpijn, frequente hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn;
– Gewrichtspijn, artritispijn, reuma;
– Doorbraakpijn;
– Kankerpijn, kwaadaardige pijn;
– Zenuwpijn, zenuwbeschadigingspijn, neuropathie, neuropathische pijn, MS, diabetische polyneuropathie;
– Prikkelbare darmsyndroom, hernia, fibromyalgie, nociceptieve pijn;
– Postoperatieve pijn;
– Allodynie, hyperalgesie, paresthesie, hyperpathie, CRPS 1, CRPS 2, fantoompijn in de ledematen.
 
Kan ik Reducept gebruiken met een VR-headset die is aangesloten op mijn mobiele telefoon?
Ja! Reducept ondersteunt VR op mobiele apparaten als een goedkoper alternatief voor zelfstandige VR-headsets.
 
Hoeveel kost het?
Als Reducept via uw behandelaar is verstrekt dan zijn er voor u geen kosten aan verbonden.
 
Hoe kan ik een Reducept-licentie krijgen?Patiënten hebben alleen toegang tot Reducept via hun behandelaar. Als uw behandelaar gebruik maakt van Reducept dan kunt u kosteloos een licentie krijgen.
Lees meer

UPDATE CORONAMAATREGELEN FYSIO ZUIDERENG

In verband met de nieuwe coronamaatregelen kan de medische fitness van maandag, dinsdag en donderdag avond helaas niet doorgaan, evenals de pilates op de maandagavond, tot minimaal zondag 19 december.

De medische fitness in de ochtend kan wel doorgaan.

https://www.kngf.nl/actueel/2021/november/aanpassing-maatregelen-corona-28-november-2021.html

Lees meer