ERGOTHERAPIE

Hand- en polstherapie

Fysio Zuidereng biedt ook hand- en polstherapie aan. Een goede samenwerking tussen handfysiotherapie en hand-ergotherapie is erg belangrijk. Nicolette van de Fliert-Strikkeling en Elly Willems-Goudappel werken daarom samen om cliënten met hand gerelateerde klachten zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Nicolette doet dit als gespecialiseerde hand-ergotherapeut. Ze heeft inmiddels meer dan 18 jaar ervaring en heeft gewerkt in verschillende handencentra. Sinds één jaar runt ze haar eigen praktijk in Ede. Elly heeft vele jaren ervaring als fysiotherapeut en heeft zes jaar geleden de handopleiding afgerond.

Cliënten met handklachten zoals triggervingers, carpaal tunnel syndroom, polsklachten, revalidatie na een operatie, peesontstekingen of een malletfinger worden door hen behandeld. Ook artrose is een veel voorkomende klacht.

Artrose

Artrose is meer dan alleen slijtage. Het is een complexe aandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen afneemt en het onderliggende gewricht verandert. De oorzaak is  onbekend, maar mechanische belasting, leeftijd en chemische factoren spelen waarschijnlijk een rol. U kunt van artrose pijn, stijfheid en zwelling rond het aangedane gewricht ervaren.

Mogelijkheden handtherapie

Met handtherapie kunnen we ervoor zorgen dat de pijn vermindert en dat u uw handen toch nog zo goed mogelijk kunt blijven gebruiken. De onderstaande artrose cirkel geeft u een overzicht van de mogelijkheden in. Een combinatie van onderstaande taartpunten kan helpen uw doel te bereiken. Of dat nu fietsen, tuinieren, (huishoudelijk) werk of spelen met de kleinkinderen is, wij begeleiden u graag om weer zo optimaal mogelijk te functioneren!

Artrose – cirkel

1: Oefentherapie: gericht op behouden of verbeteren van mobiliteit, stabiliteit, kracht en coördinatie.
2: Spalk: immobiliseert een gewricht in een neutrale stand. Dit zorgt voor pijnvermindering en beschermt het gewricht.
3: Gewrichtsbescherming: leren bewegen en belasten van gewrichten met een zo klein mogelijke kans op beschadiging.
4: Aanpassingen en hulpmiddelen: door handelingen die pijnlijk zijn anders uit te gaan voeren of hulpmiddelen te gebruiken.
5: Planning en Pauzes: met een goede planning en effectieve pauzes zorgt u voor maximaal gebruik van uw mogelijkheden. U kunt meer dan u denkt!
6: Acceptatie van de klacht: wordt u bewust van lastige gedachten of emoties. Samen houden we de focus op uw doel.