PSYCHOLOGISCHE ZORG

Psychologenpraktijk Thonhäuzer is een praktijk voor volwassenen (vanaf 18 jaar) met lichte tot matig ernstige psychische problemen. Lees meer over Psychologenpraktijk Thonhäuzer.

Wat is psychologische zorg?

In ieders leven kan er een periode zijn waarin dingen gebeuren die spanning oproepen of die iemand uit evenwicht brengen. Vaak lukt het om zelf de draad van het dagelijks leven weer op te pakken, maar soms is het moeilijk om op eigen kracht de situatie te veranderen of te accepteren. Dan is het fijn wanneer iemand anders helpt om het leven weer op de rit te krijgen.

Mijn praktijk biedt behandelingen in het kader van de Basis-GGZ. Dat wil zeggen, dat de behandelingen relatief kort duren. Vanzelfsprekend dient het zorgaanbod te passen bij de hulpvraag. In de regel bestaat de behandeling uit gesprekken in combinatie met opdrachten om in het dagelijks leven te oefenen.

Met welke klachten kunt u bij mij terecht?

In mijn praktijk kunnen volwassenen (vanaf 18 jaar, vnl. individueel) terecht voor de behandeling van lichte tot matig ernstige psychische klachten. U kunt zich aanmelden met klachten zoals bijvoorbeeld:

 • Angst en paniek
 • Burn-out/overspannenheid
 • Depressie
 •  Traumaverwerking
 •  Onzekerheid, negatief zelfbeeld
 • Problemen op het werk, in de relatie of binnen het gezin
 • Onbegrepen lichamelijke klachten

Uw huisarts en/of de praktijkondersteuner zullen met u kijken welk behandelaanbod u nodig zou kunnen hebben.

Wordt de behandeling vergoed?

Van de meeste psychische problemen wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Er dient wel sprake te zijn van een (vermoeden van een) DSM-classificatie en u heeft een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Wie is uw behandelaar?

Mijn naam is Sabina Thonhäuzer (1960). Ik ben gezondheidszorgpsycholoog en geregistreerd in het  BIG-register (overheidsregister voor Beroepsbeoefenaren in de Individuele Gezondheidszorg). Ik ben lid van diverse beroepsverenigingen. Na mijn registratie als GZ-psycholoog  heb ik o.a. opleidingen gevolgd in:

 • (Cognitieve) Gedragstherapie
 • EMDR
 • Aandachtgerichte cognitieve therapie (Mindfulness)
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Waar kunt u mij vinden?

Op de woensdag zie ik cliënten op de afdeling Fysiotherapie van Medisch Centrum Maandereng. De samenwerking met huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten kan zo (indien nodig) gemakkelijk vorm krijgen, waardoor de behandeling snel kan worden afgestemd op uw persoonlijke hulpvraag.

Vragen en/of afspraak

Voor meer informatie over mijzelf, mijn manier van werken en mijn behandelaanbod kunt u kijken op www.psycholoogbennekom.nl.

Wanneer u vragen heeft of zich meteen wilt aanmelden, kunt mij bellen, mailen of een bericht achterlaten op mijn website.

Psychologenpraktijk Thonhäuzer

Medisch Centrum Maandereng
Mondriaanstraat 15
6717 SC Ede
0318-640421
06-51838334
info@psycholoogbennekom.nl