Parkinson

In Nederland leven ruim 50.000 mensen met een vorm van parkinson(ismen). Na Alzheimer is parkinson(ismen) de meest voorkomende progressieve neurologische aandoening. Parkinson kan een zeer uiteenlopend scala aan klachten kan geven. De aandoening heeft een enorme impact op de patiënt, maar ook op hun familie en de omgeving.

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen.

Parkinsonnet is een landelijk netwerk van 3.000 gespecialiseerde zorgverleners die zich richten op het behandelen en begeleiden met de ziekte van parkinson(ismen). Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat ParkinsonNet een betere kwaliteit van zorg levert tegen lagere kosten (Munneke et al., Lancet Neurology 2009).

Bron:
Parkinsonnet.nl
KNGF-richtlijn ziekte van Parkinson 2017

Nuttige links:
www.parkinsontv.nl
www.parkinsonzorgzoeker.nl/

Specialisten Fysio Zuidereng

De volgende fysiotherapeut van Fysio Zuidereng is gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte van Parkinson.

Douwe Dijkstra MSc

Fysiotherapeut | Geriatriefysiotherapeut | CRPS | Parkinson | Palliatieve zorg | Dry Needling

BIG nummer: 19917003604 douwe@fysiozuidereng.nl

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK